Age: Congres Rhetoric in Society III

Rhetoric in Society III – 26-28 januari 2011 – Lessius Antwerpen

Rhetoric in Society III onderzoekt de mogelijke rol van de retorica in de hedendaagse samenleving. De conferentie is opgebouwd rond de centrale vraag: hoe kan de studie van de retorica bijdragen tot het begrijpen (en vormgeven) van onze (post)moderne maatschappij? Er zal worden nagegaan wat retorica betekent voor het publieke discours, en hoe ze zich verhoudt tot de verschillende disciplines die taal, discours en interactie onderzoeken. Retorica, retorische kritiek, argumentatieleer, pragmatiek, critical discourse analysis, tekstlinguïstiek, kunst- en cultuurwetenschappen spelen hierin een cruciale rol; maar ook andere vormen van humane wetenschappen, zoals communicatiewetenschappen, politieke, sociale en pedagogische wetenschappen, geschiedenis en filosofie zullen aan bod komen.

De conferentie is rond de volgende thema’s gestructureerd:
– retorica en journalistiek en nieuwe media
– retorica in het politieke discours
– retorica in de bedrijfscommunicatie
– retorica in het juridische discours
– retorica in het onderwijs
– retorica in de visuele communicatie
– theoretische, historische en (inter)culturele perspectieven m.b.t. retorica.

Keynote sprekers
– Gunther Kress (Institute of Education, London)
– Christopher W. Tindale (University of Windsor, Canada)
– Jef Verschueren (Universiteit Antwerpen)

Meer informatie:
http://www.lessius.eu/tt/ris
Hilde.Vanbelle@lessius.eu

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.