Vac: Twee promotieplaatsen ‘taalplanning in Europa in de 19de eeuw’, VUBrussel (deadline: 10 dec. 2010)

Aan de Vrije Universiteit Brussel (faculteit LW, Centrum voor linguïstiek) zijn twee promotieplaatsen beschikbaar voor onderzoek naar ‘Fundamenten voor een Europese sociale taalgeschiedenis: taalplanning in Europa tijdens de lange 19de eeuw (1794-1914).’

Het project past in de bredere context van lopend historisch-sociolinguïstisch VUB-onderzoek naar taal en maatschappij tijdens de lange 19de eeuw.

Een ruimere projectbeschrijving is te vinden op volgende webpagina:
http://homepages.vub.ac.be/~wvdbussc/vacancy.html

In principe wordt uitgekeken naar kandidaten met een diploma taal- en letterkunde, maar kandidaten met affiniteit voor sociale taalgeschiedenis en sociolinguïstiek uit andere disciplines komen uiteraard ook in aanmerking.

In het onderzoek wordt een belangrijke comparatieve dimensie sterk benadrukt (bijvoorbeeld door aparte nationale case studies over taalplanning in een bredere Europese context te plaatsen, of door een aantal cruciale factoren te analyseren die in verschillende types van taalplanning doorheen Europa een rol speelden).

Van de kandidaten wordt verwacht dat het onderzoek na vier jaar tot een afgerond proefschrift leidt.

In principe werken de onderzoek(st)ers in Brussel, maar samenwerking met een buitenlandse onderzoekseenheid is bespreekbaar.

Geïnteresseerden sturen een CV, een korte visietekst over het uit te voeren onderzoek en een kopie van hun eindverhandeling naar

prof. dr. Wim Vandenbussche
Vrije Universiteit Brussel
Centrum voor linguïstiek
Pleinlaan 2
1050 Brussel
België

e-mail: wvdbussc@vub.ac.be

Daar kan men ook terecht voor verdere informatie over deze vacatures en over het project.

We bieden een aanstelling als doctoraatsbursaal (jaarlijks verlengbaar, in principe voor vier jaar). Werkingsmiddelen worden voorzien.

De aanstelling gaat normaliter in op 1 januari of 1 februari 2011.
Reageren kan tot vrijdag 10 december 2010.

 

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.