Nws: Nieuw boekhistorisch museum Librarium in KB Brussel

LIBRARIUM | Nieuw museum over de geschiedenis van het boek opent deuren in Brussel.

Aan de Kunstberg, in hartje Brussel, opende op 20 oktober 2010 een nieuw museum de deuren. LIBRARIUM, een initiatief van de Koninklijke Bibliotheek van België, focust op de volledige geschiedenis van het boek en het schrift en wil een permanente ontdekkingsruimte zijn voor boek- en schriftculturen. Voor het inrichten van de zalen put de Koninklijke Bibliotheek uit haar even verscheiden als illuster patrimonium en maakt daarbij van de gelegenheid gebruik de documenten opnieuw in hun context te plaatsen. In een originele scenografie stelt LIBRARIUM een wetenschappelijke inhoud zowel op chronologische als op thematische wijze voor. Zo krijgt het parcours verschillende leesniveaus waar zowel leken als kenners hun gading zullen vinden.

LIBRARIUM zorgt voor een ontsluiting van het erfgoed maar stelt daarenboven ook de vraag welke plaats bibliotheken innemen in de huidige evolutie van het boek en schetst hun toekomst aan de hand van een moderne enscenering. Het nieuwe museum heeft niet alleen oog voor de geschiedenis van het boek in België. De verschillende schriftculturen uit Afrika, Azië, Europa enz. komen evenzeer aan bod.

In de toekomst wil LIBRARIUM naast de permanente tentoonstelling ook andere activiteiten aanbieden zoals tijdelijke tentoonstellingen, conferenties enz.

LIBRARIUM is vanaf 20 oktober 2010 open van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is via de Kunstberg of Keizerslaan 2. De inkom is gratis.

Zie voor nadere informatie http://www.kbr.be.

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.