Age: Uniek dbnl-poëziefestival ‘De langste dag: het mooiste uit tien eeuwen Nederlandstalige poëzie’, A’dam, vr 10 december 2010

Op 10 december 2010 vindt in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam, een uniek poëziefestival plaats, getiteld De langste dag: het mooiste uit tien eeuwen Nederlandstalige poëzie. Ruim zeventig toonaangevende dichters uit Nederland en Vlaanderen zullen gedurende 6 uur op vier (en enige tijd zelfs vijf) podia hun favoriete gedichten uit de Nederlandstalige poëzie voordragen.

Dichters als Rutger Kopland, Ilja Leonard Pfeijffer, Leonard Nolens, Alfred Schaffer, Eva Gerlach, Anneke Brassinga, Peter Holvoet-Hanssen en Nico Dijkshoorn wekken collega’s als respectievelijk Gerrit Achterberg, Joost van den Vondel, Karel
van de Woestijne, Hans Andreus, Fritzi ten Harmsen van der Beek, P.C. Hooft, Paul van Ostaijen en Johnny van Doorn opnieuw tot leven.

Nog nooit hebben zoveel dichters op één avond zoveel legendarische poëzie voorgedragen. Alles zal bovendien live te volgen zijn via internet (www.dbnl.org/delangstedag). Daarnaast verzorgt De Avonden (Radio 6) van VPRO-radio vanaf locatie een uitzending, maakt Uitgeverij Rubinstein opnamen van enkele langere gedichten, en heeft ook het publiek op een apart podium de mogelijkheid een favoriet gedicht voor te dragen.

De Langste Dag is een initiatief van de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren. Met dit festival viert zij haar tienjarig bestaan.

Kaarten kosten 25,00 / 17,50 euro (studenten) en zijn te verkrijgen via www.dbnl.org/delangstedag en het Uitburo te Amsterdam: www.amsterdamsuitburo.nl/ticketshop.

Zie voor het laatste nieuws: www.dbnl.org/delangstedag, en zie ook de Facebook-pagina:
www.facebook.com/pages/De-Langste-Dag-10-eeuwen-Nederlandstalige-poezie/112673262126087.

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.