Web: Het nieuwe nummer van Taalschrift staat online

Het nieuwe nummer van Taalschrift staat online. Dit is de eerste editie in een nieuw jasje. In deze editie:

Veel buitenlanders leren Nederlands
Het aantal buitenlanders dat Nederlands leert, zit al enkele jaren in de lift. Wereldwijd studeren in 40 landen zo’n 15 000 mensen Nederlands aan 180 universiteiten of talencentra. Ook de zomercursussen Nederlandse taal en cultuur in zowel Nederland als Vlaanderen zijn bijzonder populair. “Al tien jaar lang moeten we de helft van de aanvragen weigeren”, zegt Rob Visser, die voor de Taalunie het secretariaat van de cursus in Zeist bemant. Wat maakt onze taal zo populair buiten onze grenzen? LEES VERDER »

Wordt het Engels onze eerste internationale taal? En als we in Europa nu eens allemaal Engels leren als tweede taal? Vooral tijdens delicate regeringsonderhandelingen tussen Nederlandstalige en Franstalige partijen in België komt zo’n voorstel aan als een knuppel in een hoenderhok. Dat heeft de Vlaamse minister van Onderwijs, Pascal Smet, mogen ondervinden. Hij werd eind september ‘teruggefloten’ door de minister-president, zoals dat dan in de kranten heet. Want moeten de Vlamingen niet eerst betere Belgen worden, voor ze proberen betere Europeanen te zijn? LEES VERDER »

En verder:
Tip De boekenzoeker helpt jongeren bij het kiezen van een boek.

 

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.