Ove: Overleden: Ad van Gils (29 maart 1931 – 1 oktober 2010)

Op de leeftijd van 79 jaar is kinderboekenschrijver en streekromanschrijver Ad van Gils overleden. Van Gils werd geboren op 29 maart 1931 in Tilburg. Na zijn diensttijd ging hij bij Philips werken als gereedschapsmonteur. Vanwege gezondheidsproblemen stopte Van Gils toen hij begin veertig was met werken. In die periode begon hij te schrijven. Hij kreeg bekendheid met de kinderboekenreeks Snelle Jelle. In totaal schreef hij twintig delen. Later ging hij boeken schrijven voor volwassenen. Zijn laatste boek, Damian’s dream, kwam in 2004 uit. Zie over zijn overlijden ook het IM op de website van uitgeverij Kluitman: http://www.kluitman.nl/view.php?pn=gila&s;=1

 

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.