Lit: Van Dale Beeldwoordenboeken Turks en Arabisch handig bij leren NT2

Van Dale heeft sinds kort twee boeken voor mensen die Nederlands als tweede taal leren en afkomstig zijn uit Turkije, Marokko en andere landen waar Arabisch wordt gesproken: de nieuwe Van Dale Beeldwoordenboeken Turks en Arabisch. De beeldwoordenboeken zijn ook handig voor iedereen die kennis van het Turks en/of Arabisch wil krijgen of die wil bijspijkeren. Natuurlijk zijn het tevens geschikte boeken voor wie niet op een woord kan komen: ‘Hoe heet ook alweer …?’ Bovendien zijn de boeken zeer nuttig voor vertalers.

De Van Dale Beeldwoordenboeken Turks en Arabisch zijn duidelijke en fraai geïllustreerde boeken die ieder 3500 loepzuivere, thematisch ingedeelde afbeeldingen bevatten. De meest uiteenlopende onderwerpen zoals elektriciteit, heel gewone huis-tuin-en-keukenvoorwerpen of gebouwen uit de oudheid, worden in deze woordenboeken afgebeeld met bijbehorende termen in de talen Nederlands en Turks of Nederlands en Arabisch. Bij het Nederlands staan bij zelfstandige naamwoorden ook de lidwoorden.

De Van Dale Beeldwoordenboeken Turks en Arabisch bevatten ieder ruim 20.000 begrippen in twee talen. Ze zijn ideaal bij het leren van de taal en het uitbreiden van de woordenschat. Ze zijn handig als je niet op een woord kunt komen en leuk voor iedereen vanaf ca. 8 jaar die nieuwsgierig is naar hoe dingen heten.

Verkrijgbaarheid

De Van Dale Beeldwoordenboeken Turks en Arabisch zijn gebonden boeken met slappe kaft, ze zijn 17,2 x 14,2 cm en tellen elk 600 pagina’s. De prijs per boek is € 22,95. Van Dale-producten zijn verkrijgbaar in de boekhandel en via www.vandale.nl. In de reeks Van Dale Beeldwoordenboeken verschenen eerder beeldwoordenboeken in het Engels, Frans en Duits.
Op de website van Van Dale is nadere informatie beschikbaar over Van Dale Beeldwoordenboek Nederlands-Turks en Van Dale Beeldwoordenboek Nederlands-Arabisch.

 

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.