Lit: Najaarscatalogus en nieuwe non-fictie bij Vantilt

Eind september verscheen de nieuwe najaarscatologus van Uitgeverij Vantilt. Op de website van Vantilt kunt u de nieuwe prospectus digitaal doorbladeren: http://www.vantilt.nl/indemedia.aspx?idm_id=48.
Met vijf titels die dit najaar verschijnen willen we u hier in Neder-L een beetje laten kennismaken. Als u nadere informatie over een bepaald boek wilt zien, of als u een bepaald boek wilt bestellen, moet u op de titel van het betreffende boek klikken.

Joost Rosendaal, Tot Nut van Nederland. Polarisatie en revolutie in een grensgebied 1783-1787
Nederland verkeerde in jaren 1780 in een staat van burgeroorlog. Polarisatie tussen patriotten en orangisten zweepte de patriotten op tot revolutionaire stappen.
Verschijnt in november 2010; paperback; geïllustreerd, deels in kleur; EUR 22,50.

Geert Medema, Achter de façade van de Hollandse stad. Het stedelijk bouwbedrijf in de achttiende eeuw
Gedreven door felle onderlinge concurrentie investeerden Hollandse steden in de achttiende eeuw flink in hun stadsbeeld. De façade van macht en welvaart moest overeind blijven, maar publieke bouwwerkzaamheden bleken zeer fraudegevoelig. Verschijnt in januari 2011; paperback; rijk geïllustreerd, in kleur; EUR 29,50.

Arend Fokke Simonsz, De moderne Helicon (1792)
Een van de scherpste satires uit de Nederlandse letterkunde, waarin Fokke Simonsz zijn schrijvende tijdgenoten genadeloos op de hak neemt.
Verschijnt in november 2010; paperback; EUR 13,50.

J.A. Schasz M.D., Reize door het Aapenland (vierde druk)
Satirische klassieker, waarin doctor Schasz, wie hij ook moge zijn, ons andermaal zal overrompelen en provoceren om in gelach uit te barsten over onze alledaagse ijdelheden.
Paperback; EUR 13,50.

Wilfried Uitterhoeve, Koning, keizer, admiraal. 1810: De ondergang van het Koninkrijk Holland (tweede druk)
De adembenemende tweestrijd tussen de Franse keizer Napoleon Bonaparte en zijn broer, de Hollandse koning Lodewijk Napoleon. Inzet: het voortbestaan van het Koninkrijk Holland.
‘Fascinerende lectuur over de Napeleontische tirannie.’ (Jan Blokker, NRC Handelsblad)
Paperback; geïllustreerd; EUR 19,95.

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.