Age: Dag van de Literaire Jeugdheld, Den Haag, 31 okt. 2010

Het Letterkundig Museum staat zondag 31 oktober 2010 in het teken van de Literaire Jeugdheld. Tijdens een informeel en interactief evenement kiest het publiek zijn ultieme held. Wordt het Kikker, Kruimeltje of Wiplala? Het woord is aan u.

Voor de echte verkiezing van start gaat, dragen vier grootheden uit de wereld van de jeugdliteratuur een personage voor en bepleiten ze waarom hun held bovenaan de lijst zou moeten staan. Schrijvers Dolf Verroen en Jacques Vriens, kinderboekenkenner Harry Bekkering en Marije Tolman, die dit jaar het Gouden Penseel won voor De boomhut, zullen een vurig pleidooi houden voor hun held. Daarna wordt in een goede discussie en met een democratische stemming onder leiding van Kunststof-presentatrice Jellie Brouwer de top tien samengesteld.

Het Letterkundig Museum gunt u op 31 oktober ook alvast een kijkje in het Kinderboekenmuseum. De dag wordt afgesloten met een borrel. Voor Vrienden van het Letterkundig Museum ligt er een klein presentje klaar.

Datum: zondag 31 oktober 2010
Aanvang: 14.30 uur; ontvangst met koffie en thee vanaf 14 uur

Reserveren is gewenst en kan via het formulier op de website van het Letterkundig Museum, info@letterkundigmuseum.nl of 070-333 96 66.

Het evenement en het Letterkundig Museum zijn zondag 31 oktober gratis toegankelijk.

 

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.