Age: Avond met Redmond O’Hanlon in de Artis Bibliotheek, Amsterdam, 30 okt. 2010

(Foto Alexander Reeuwijk)

Zaterdag 30 oktober 2010

Op zaterdag 30 oktober is in de monumentale Artis Bibliotheek een bijzondere avond te beleven met schrijver en wereldreiziger Redmond O’Hanlon. Reisschrijver Alexander Reeuwijk zal met O’Hanlon in gesprek gaan over zijn werk en zijn vele passies. Na het interview is er gelegenheid tot napraten met een hapje en drankje. Deze avond is door de Bijzondere Collecties van de UvA georganiseerd ter gelegenheid van de afsluiting van de Amsterdam Antiquarian Book, Map & Print Fair.

Redmond O’Hanlon heeft veel bestsellers en reisverslagen op zijn naam staan, maar geniet de laatste tijd vooral bekendheid vanwege zijn prominente rol in de VPRO-serie Beagle: in het kielzog van Darwin. O’Hanlon is gepromoveerd op Charles Darwin en jarenlang wetenschappelijk redacteur is geweest van de Times Literary Supplement. Tijdens zijn optreden in de Artis Bibliotheek zal hij dan ook vertellen over zijn liefde voor oude boeken, zijn bewondering voor Charles Darwin en natuurlijk over zijn reis met de Beagle. O’Hanlon werkt momenteel in de Artis Bibliotheek als gastmedewerker aan het verslag van zijn reis met de Beagle.

Alexander Reeuwijk (1975) publiceert artikelen en reisverhalen in diverse dagbladen en tijdschriften en schreef onder andere het boek Van Atlas tot Routeplanner.

Datum: zaterdag 30 oktober
Tijd: aanvang 20.30 uur (inloop vanaf 20.00 uur)
Locatie: Artis Bibliotheek, Plantage Middenlaan 45, Amsterdam
Aanmelden: info-bc@uva.nl

Kosten: € 10,- te voldoen aan de ingang van de Artis Bibliotheek.
(Voor standhouders van de Amsterdam Antiquarian Book, Map & Print Fair en voor Vrienden van de UB van de UvA € 5,-)

Expositie over Darwin tijdens de beurs

Bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam wordt een waardevolle collectie Darwiniana bewaard met foto’s, handschriften, de kostbare eerste druk van On the Origin of Species (1859) en de zeldzame Nederlandse vertaling (1860) van dit baanbrekende boek. Een selectie hiervan is te zien op 29 en 30 oktober tijdens de Amsterdam Antiquarian Book, Map & Print Fair in de Passenger Terminal.

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.